Ускорен практически курс „Грижи за недоносено бебе”

Да станеш родител на недоносено дете е неочаквано и стресиращо събитие за родителите. С този курс ще бъдете подготвени за грижите за Вашето бебе у дома и ще се чувствате по-спокойни и информирани.

Теми включени в курса: Запазване на лактацията и увеличаване на количествата; Съхраняване на кърма; Кърмене на недоносено – основи, проблеми и решения, Хранене със шише, оригване; Приспиване и приучаване към режим ден-нощ след престой в детско отделение; Коригирана и календарна възраст – кога и защо се ползват, Къпане, масаж, обличане, смяна на памперс. Първа помощ на бебето и малкото дете при – висока температура, прегряване, задавяне, изгаряне, обезводняване, ухапване от насекоми, токов удар, натравяне
Курса е с продължителност 5 часа без продуктови презентации, с малка теоретична и голяма практическа насоченост.

В този специализиран курс, Вие и Вашият партньор ще имате възможност да се обучавате на макети – бебета и с помощта на нашите акушерки ще ги къпете, обличате, ще сменяте памперси, ще се научите как да действате в спешни ситуации. Всяка желаеща майка ще има възможност да пробва различни позиции за кърмене и ще се научи кога е важно да се обърне към консултант по кърмене. Ще стерилизираме и подготвим шише, с което ще нахраним едно от бебетата – макети. Ще се радваме ако присъстват и бъдещите татковци, за да можем да подготвим и тях за грижите за новият член на семейството.
При записване за курса е необходимо да ни кажете Вашето име, телефон за връзка, дата на раждане на бебето заедно с термина му за раждане, също така е важно да ни предупредите дали предвиждате да дойдете сама или ще бъдете придружена от Вашият партньор или друг Ваш близък, за да можем да подготвим предварително залата за нужният брой хора.
Всяка група може да се състои от максимум 10 участника, за да имаме индивидуален подход към всеки и да можем да отговорим на зададените въпроси. Участието в курса е възможно само след предварително записване на тел. 0879 45 66 14, времетраене на курса 5 астрономически часа, може да се проведе в един или няколко поредни дни по желание на участниците.

Безплатен!