Курс “Първите 6 месеца с бебето”

Ако очаквате бебе и не се чувствате подготвени за момента в който ще сте всички у дома, тогава нашия практически курс Първите 6 месеца с бебето е точно за Вас! Ние ще Ви помогнем да разберете всичко от памперсите до развитието на детския мозък. С практически групови или индивидуални срещи, които Ви дават увереност и Ви подготвят за реалността на родителството! Всичко, което бихте искали да знаете за отглеждането на бебето в 12 часов пренатален курс. При нас можете да срещнете други майки и заедно ще научите практически бебешки умения като успокояване, приспиване, оригване, смяна на памперси, преобличане, кърмене, хранене с шише, къпане, ще говорим как се избират важните мебели и аксесоари за бебето, но няма да слушате рекламни презентации. Разполагаме с продукти и аксесоари на водещите фирми производители, които всички сами ще разгледате и разбира се тествате, за да можете да направите най-правилния за Вас избор. В нашия уникален и забавен курс, разработен от медицински лица – акушерки и психолози ще научите всичко, от което имате нужда.

Какво получавате ако посетите курса?

Практически умения – разполагаме с 8 анатомично коректни специализирани кукли- бебета, на които ще упражнявате къпане, смяна на памперс, преобличане, оригване и др.
Изпитани родителски трикове – за да имате увереност от самото начало
Насоки за пазаруване – за да знаете какво наистина ви трябва от морето на бебешките стоки, за да не купувате излишни неща и по този начин реално спестявате пари
Подготовка при проблеми – за да знаете как да различите кое е нормално и при кое трябва да се обърне внимание ( от Вас, от консултант по кърмене или от педиатър), като например дали бебето се храни добре? Има ли достатъчно кърма? Различни здравословни проблеми при бебето? И много други.
С помощта на курс Първите 6 месеца с бебето ще се чувствате вдъхновени и уверени в очакване на новия член от семейството. Вече ще знаете как да подготвите себе си, дома си и обкръжението си за бебето.
Теми

Ден 1

Какво се случва с бебето от раждането до изписването – видове изследвания и скрининги, очна профилактика, ваксини, хранене, условия за изписване; Продължителност 30 минути
Режими на отглеждане, на кърмене; Продължителност 30 минути
Разходки и каляване; Продължителност 20 минути
Кърмене – основи, проблеми и решения; Продължителност 90 минути
Методи за увеличаване на количествата кърма; Продължителност 30 минути
Хранене на кърмачката; Продължителност 20 минути
Къпане, масаж, обличане, смяна на памперс; Продължителност 120 минути
Памперсите – кога тяхното съдържание говори за проблем. Продължителност 30 минути
Ден 2

Грижа за пъпчето; Продължителност 30 минути
Игри и занимания, които стимулират ранното детско развитие; Продължителност 30 минути
Ваксините; Продължителност 20 минути
Правилно замразяване и размразяване на кърма, приготвяне на мляко за кърмачета; Продължителност 30 минути
Хранене с шише, оригване; Продължителност 30 минути
Грижа за дрехите и аксесоарите на бебето; Продължителност 20 минути
Миене и стерилизация на шишета, биберони, помпи, силиконови зърна и др.; Продължителност 20 минути
Как да познаем коликите и какво можем да направим; Продължителност 20 минути
Успокояване на неспокойно бебе; Продължителност 20 минути
Приспиване; Продължителност 20 минути
Обезопасяване на дома; Продължителност 30 минути
Начало на захранването; Продължителност 40 минути
Първа помощ за бебето и малкото дете – висока температура, задавяне, изгаряне, ухапване от насекоми, дехидратация, токов удар, натравяне, травми; Продължителност 60 минути
Необходими покупки. Продължителност 30 минути
Курсът се провежда с до 4 двойки, за да можем да имаме индивидуален подход, графика се прави според нуждите на участниците. Присъствието на таткото не е задължително, но е препоръчително и безплатно. Продължителност на курса 12 астрономически часа, 22 теми, цена 159 лв. Цената не се променя при желание за индивидуален курс.

Всяка двойка получава безплатна първа тема с продължителност до 30 минути по избор, като тя може да е от всички курсове – така ще се опознаем и ще можете да прецените дали този курс ще Ви е от полза.

Ако желаете, можем да създадем индивидуален комбиниран курс по ваш избор, темите избирате Вие, а цената е 14 лв на астрономически час. Така можем да направим Вашия перфектен курс включващ подготовка за раждане и грижи за бебето!

Записване на тел.

0879 45 66 14